Veel over gehoord en veel over gelezen. Afgelopen week was het tijd om een keertje bananenbrood te maken. Natuurlijk wel de gezonde variant ;-).
Onderstaand vind je het recept en ik moet zeggen, dit is wel heel lekker!
Benodigdheden:
– 3 eieren
– 100 gram bloem
– 4 kleine (rijpe) bananen
– 60 gram havermout
– 2 eetlepels cacao
– eventueel noten zoals walnoten, amandelen enz.
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in. Prak de bananen fijn met een vork of een staafmixer. Meng de gepureerde bananen door de eieren en voeg vervolgens de bloem, cacao en havermout toe. Mocht je het lekker vinden dan kun je eventueel wat fijngehakte noten aan het beslag toevoegen. Giet het beslag in de cakevorm en zet het voor 45-50 min in de oven op 180 graden.
Zoals je kunt zien zitten er geen toegevoegde suikers of andere dik makende voedingsmiddelen in. Waardoor dit bananenbrood best gezien mag worden als een gezond tussendoortje
Probeer het eens uit.