skip to Main Content

Gedragsverandering

Vaak zie je dat mensen die willen afvallen het roer meteen helemaal willen omgooien. Ze hebben een doel voor ogen en alles moet daarvoor wijken. Ze beseffen echter niet dat ze 10 jaar lang een ´slecht´ eetpatroon hebben gehad, die ongezond was voor het lichaam. Met een instelling van ´dit klusje klaar ik wel even´ komen ze van een koude kermis thuis.

Je kan niet (van jezelf) verwachten dat je een bepaald gedrag, wat je je hele leven al zo toepast, in één keer drastisch veranderd. Dit zal allemaal in kleine stapjes moeten gaan, wil je op het rechte spoor blijven. Iemand die zijn hele leven 1.5 liter Cola per dag weg drinkt, zal nooit van de ene op de andere dag hiermee kunnen stoppen. De kans van slagen is dan nihil. Dit is een geleidelijk proces dat in hele kleine stapjes genomen moet worden.

Onderzoekers beweren dat het ongeveer 21 dagen duurt voordat je een nieuwe gewoonte kan aanleren, begin daarom klein. I.p.v. 1.5 liter Cola per dag beperk je dit de eerste 4 dagen tot 1 liter per dag en zo minder je steeds beetje bij beetje.

Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van een gezond eetpatroon? Heb je een stok achter de deur nodig? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier en dan gaan we kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

    Meer informatie?

    Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

    STUUR ONS EEN APPJE