skip to Main Content

Conditie opbouwen met deze praktische tips

Wil je je conditie opbouwen? Dat hoeft niet veel tijd te kosten! Als je fitter wilt worden kun je er natuurlijk voor kiezen om dat onder begeleiding te doen, zodat je zeker weet dat je het goed aanpakt en je bovendien een stok achter de deur hebt. Mocht je dat samen met mij willen doen? Plan dan snel een intake gesprek in en dan bespreken we de mogelijkheden.

Toch zelf aan de slag met het verbeteren van je conditie? In onderstaande blog vind je verschillende tips hiervoor.

JE CONDITIE OPBOUWEN

Ben je snel buiten adem, bijvoorbeeld als je de trap op moet lopen, moet rennen om de bus te halen of na een stuk wandelen? Dan kan het goed zijn om aan je conditie te werken, zodat je je gezonder en fitter voelt! Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het goed is om aan je uithoudingsvermogen te werken.

VOORDELEN VAN EEN GOEDE CONDITIE

Welke voordelen brengt een goede conditie eigenlijk precies met zich mee? Allereerst verlaagt een goede conditie de kans op allerlei soorten ziekten, zoals hart- en vaatziekten. Je hart wordt namelijk sterker als je je conditie verbetert. Hierdoor kun je ook nog eens beter met stress omgaan. Bovendien zorgt een goede conditie ook voor een sterker immuunsysteem en zorgt het ervoor dat je lichaam sneller herstelt na inspanning. Allerlei redenen dus om zo snel mogelijk te beginnen met het opbouwen van je conditie!

BEGIN KLEIN

Wil je je conditie opbouwen, dan is het belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt. Zorg ervoor dat je je conditie langzaam opbouwt. Hierdoor voorkom je niet alleen blessures en een te zware belasting voor je lichaam, maar zorg je er ook voor dat je het langer volhoudt en dat het bovendien leuk blijft.

SPORT CONSISTENT

Bij het opbouwen van je conditie is het belangrijk dat je regelmatig beweegt. Kies bijvoorbeeld een aantal vaste dagen in de week waarop je gaat hardlopen of naar de sportschool gaat, zodat je niet per dag hoeft te kijken of je wel of geen zin hebt om te gaan. Als je een tijdje regelmatig bent gegaan en deze gewoonte in je systeem zit, zul je zien dat het steeds makkelijker (en leuker!) wordt om te gaan en je jezelf er niet eens meer zo toe hoeft te zetten.

VERGEET JE VOEDING NIET!

Een goed voedingspatroon is niet alleen belangrijk voor je algehele gezondheid, ook bij het verbeteren van je conditie is gezonde voeding essentieel. Zorg ervoor dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat je genoeg energie hebt om te gaan sporten.

VOORBEELDEN VAN SPORTEN OM JE CONDITIE TE VERBETEREN

Er zijn talloze manieren om je conditie te verbeteren. De meest voorkomende zijn:

 • Hardlopen
 • Zwemmen
 • Fietsen
 • Crosstrainer
 • Roeien
 • HIIT (High Intensity Interval Training)

Probeer zoals ik hierboven heb vermeld rustig te starten. Naarmate je een tijdje bezig bent kun je de intensiteit gaan opschroeven en de training wat gaan uitbouwen. Start met 2x in de week en hou dit een aantal weken vol. Je gaat merken dat je fitter wordt en beter in je vel gaat zitten. Dit gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat je niet meer anders wilt en lekker in de sport modus blijft.

Zou je graag een betere conditie willen maar vind je het lastig om hier een start in te maken? Ik help je graag op weg met mijn Personal Training Trajecten.

  Meer informatie?

  Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

  STUUR ONS EEN APPJE