skip to Main Content

9 tips voor een slanke barbecue

Het is al weken lekker weer in Nederland en wat is er nou leuker dan met je familie en vrienden barbecuen tot laat in de avond uurtjes? In deze blog geef ik je 9 tips om bewust te barbecuen zonder dat je er een schuldgevoel aan over houdt.

1. Stil je trek

Vaak duurt het wel even voordat een barbecue opgestookt en op temperatuur is. In de tussentijd krijg je steeds meer trek en snaai je het ene na het andere stokbroodje naar binnen. Klinkt herkenbaar? Probeer voordat je gaat barbecuen wat fruit of een ander klein tussendoortje te nemen om je honger wat te stillen. Op deze manier ben je wat meer verzadigd en doe je het wat rustiger aan als het vlees klaar is.

2. Breng zelf iets mee

Als je een barbecue bij iemand anders hebt en je bent bang dat er weinig lekkers voor je bij gaat zitten, neem dan zelf wat fruit of salades mee. Zo weet je zeker dat er iets voor je bij zit en ben je sowieso verzekerd van een gezonde optie.

3. Groentes

Gegrilde groentes zijn lekker en super gezond. Rijg stukjes paprika, champignon, tomaat en andere groentes aan een spies en geniet van deze calorie arme lekkernij. Hetzelfde kan je ook doen met fruit. Lekker met o.a. aardbei, appel en ananas.

4. Schep 1 keer op

Ben je aan het afvallen, dan schep je natuurlijk geen 5x op. Waarom zou je dat dan wel doen bij een barbecue? Vul je bord één keer met groente, wat mager vlees, een beetje salade en een stokbroodje en laat het daar bij. Sla de marshmallows over als toetje en neem daarvan i.p.v wat vers fruit. Zo ben je verantwoord bezig tijdens de barbecue.

5. Slanke sausjes

Rode sausjes zijn over het algemeen wat minder vet en calorie rijk dan witte sausjes. Kies daarom voor ketchup, curry en barbecuesaus. Je kan zelf ook sausjes maken op basis van yoghurt. Wil echt graag witte sausjes? Kies dan voor de lichte variant.

6. Vis

Alhoewel ik zelf geen visliefhebber ben, kan je prima vis nemen tijdens een barbecue. Kies voor magere soorten zoals: tonijn, pangasius, schol of garnalen.

7. Magere vlees varianten

Vlees grillen is een gezonde optie, daar is niks mis mee. Maar wat voor vlees je op de barbecue legt is wel van belang. Ga voor magere vleessoorten of gevogelte. Een aantal voorbeelden zijn: kipfilet, kalkoenfilet, runderlapjes en varkenshaas. Kruid ze voldoende zodat ze ook lekker smaken zonder sausjes.

8. Salades

Aardappelsalade en andere voorverpakte salades bevatten vaak veel mayonaise en zijn behoorlijk calorierijk. Maak daar in tegen zelf je salade, deze kan je zo gezond maken als je zelf wilt. Doe wat tomaatjes, komkommer, rucola, paprika en wat nootjes in een schaal en geniet van een heerlijke voedzame salade.

9. Laten staan

Veel extraatjes zoals kruidenboter, slaatjes, frietjes en gebakken aardappelen staan tijdens het barbecuen op tafel. Zorg ervoor dat je deze ´slechte´ voedingsproducten overslaat, zo kun je barbecuen zonder een schuld gevoel te hebben dat je slecht hebt gegeten.

    Meer informatie?

    Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

    STUUR ONS EEN APPJE