skip to Main Content

8 redenen om te gaan trainen met een personal trainer

Het is niet voor niets dat bekende Nederlanders zich laten begeleiden door een Personal Trainer om sneller in vorm te komen. Sporten met een Personal Trainer heeft een hoop voordelen. Met een trainer ga je een persoonlijk traject in en behaal je sneller resultaat dan wanneer je altijd jezelf moet motiveren om naar de sportschool te gaan. Daarnaast is het inhuren van een Personal Trainer tegenwoordig goed betaalbaar voor iedereen.

Hieronder beschrijf ik 8 voordelen om te trainen met een Personal Trainer:

 1. Je leert hoe je oefeningen op een correcte manier moet uitvoeren. Als je onder begeleiding van een Personal Trainer gaat sporten, weet je zeker dat je de juiste techniek uitvoert bij de oefening. Je weet precies hoeveel herhalingen je moet maken, welk tempo je moet aanhouden, hoeveel rust je nodig hebt en welk gewicht je moet gebruike-
 2. Een Personal Trainer probeert altijd het maximale uit jou te halen. Tijdens de training sessies zal de Personal Trainer ervoor zorgen dat je het maximale uit jezelf haalt. Opgeven en de kantjes er van af lopen is hierbij geen optie.
 3. Met een Personal Trainer heb je een stok achter de deur. Omdat je een afspraak hebt gemaakt met de Personal Trainer, ben je verplicht om naar de training te gaan. Daar waar je alleen sport is het makkelijk om niet te gaan. Met een trainer zal je dit niet zo snel doen, ook in tijden dat je geen zin hebt om te trainen.
 4. Elke training hoort leuk en uitdagend te zijn. Variatie tijdens de training is een belangrijk aspect om het fun gehalte hoog te houden. Doe je iets niet met plezier, dan is de kans groter dat je gaat stoppen met trainen. Aan de Personal Trainer de taak om het leuk en uitdagend te houden, met uiteraard jouw doel in het achterhoofd.
 5. Persoonlijk en op maat. Een Personal Trainingstraject is altijd persoonlijk. Een gecertificeerde coach zal rekening houden met jouw lichamelijke omstandigheden. Mocht je een oude (sport) blessure hebben waar je nog veel last van hebt, dan zal de Personal Trainer hierop inspelen en zorgen voor een vervangende oefening.
 6. Behaal jouw doel en behoud deze. Alvorens er getraind gaat worden gaat de Personal Trainer jou helemaal doormeten. Hierbij wordt vastgesteld wat je gewicht, vetpercentage en spiermassa is. Als de Personal Trainer jouw fysieke doelen in kaart heeft gebracht, wordt een een op maat gemaakt trainings- en voedingsplan geschreven. Hiermee behaal jij niet alleen jouw doel, maar behoud je hem ook nog eens.
 7. Mental Coaching. Veel Personal Trainers hebben ook een opleiding gedaan op het gebied van Mental Coaching. Afvallen is meer dan alleen een uurtje sporten met een Personal Trainer. Een goede Personal Trainer kan samen met jou bepaalde patronen, gedragingen en blokkades achterhalen die jouw fysieke doelen in de weg staan. Jouw trainer kan je bewust laten worden van bepaalde gewoontes en je ondersteunen in het aanleren van nieuw positief gedrag.
 8. Trainen wanneer het jou uitkomt. Je kunt jouw Personal Trainingen geheel aanpassen aan jouw agenda. Wil jij vroeg in de ochtend trainen of misschien laat in de avond? Geen probleem. Samen met jouw trainer overleg je de dagen en tijden, zo is er voor iedereen een passend schema te maken.

  Meer informatie?

  Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

  STUUR ONS EEN APPJE