skip to Main Content

8 afvaltips om je overtollige kilo’s voorgoed vaarwel te zeggen

Het meest gevreesde seizoen als het gaat om overtollige kilo´s komt eraan: de zomer. Als ik het woordje strand in mijn mond neem, krijgt iedereen om mij heen het al Spaans benauwd. Nog even en dan kunnen de bikini´s en zwembroeken weer uit de kast. Ben jij er klaar voor? Of wil je nog wat aan die overtollige kilo´s doen? Ik geef je hieronder 8 bruikbare afvaltips om zelfverzekerd op het strand te liggen.

1. ´Ik eet al zo weinig´

Deze zin krijg ik vaak te horen als mensen een intake bij mij hebben. Maar klopt dat ook? We zijn geneigd om te denken dat we minder eten dan dat we daadwerkelijk doen. Sta eens stil wat je tussendoor allemaal eet qua kleine tussendoortjes. Maak jezelf bewust van wat je eet. Er zijn talloze apps waar je dit op kunt bijhouden. Mijn advies: schrijf direct op wat je eet en wanneer, zo vergeet je niks en heb je mooi overzichtelijk eetdagboek voor jezelf.

2.  Je eet teveel van het gezonde

Ja je hoort het goed. Ons gewicht neemt niet alleen toe wanneer we teveel ongezonde voedingsmiddelen tot ons nemen. Wanneer de energiebalans hoger ligt dan we nodig hebben, dan kom je aan. Ons lichaam maakt geen onderscheid met waar het eten of drinken vandaan komt. Het maakt dus niet uit hoe gezond je eet, als je meer eet dan je nodig hebt, zal je dus aankomen in gewicht.

3. Stop met het drinken van frisdrank

Als je mij al langer volgt, dan zal dit punt niet geheel onbekend voor je klinken. Je kunt nog zo gezond eten, maar als je elke dag een glas frisdrank tot je neemt, neem je al snel 8 suikerklontjes tot je. Probeer eens een maand te stoppen met het nuttigen van frisdrank en hiervoor water in de plaats te drinken. Je zal merken dat je snel resultaat ziet!

4. Bereid je maaltijden voor

Met het voorbereiden van maaltijden kom je nooit voor verrassingen te staan. Zorg ervoor dat je elke dag precies weet wat je eet. Zo ben je minder geneigd om slechte voedingskeuzes te maken als je daarvoor in de verleiding komt.

5. Verwijder snoep, chips en suikers uit huis

Als je iets niet in huis hebt, kan je het ook niet nemen. Dit vertel ik altijd tegen mijn klanten. Heb ik chocolade of chips in huis, dan moet dat op. Mijn tip: vul je koelkast en voorraadkasten met uitsluitend gezonde producten.

6. Stel doelen

Dat buikje is er niet in twee weken aangekomen. Verwacht dus ook niet dat je hem kwijt zult raken in twee weken. Mensen willen gelijk resultaat zien, zien ze dat niet, dan zijn ze geneigd al snel de handdoek in de ring te gooien. Door realistische (kleine) doelen te stellen, heb je een grotere kans van slagen en blijf je op de lange termijn een stuk gemotiveerder om je einddoel te bereiken.

7. Meten is weten

Het punt hierboven sluit eigenlijk perfect aan op deze tip. Zorg voor de juiste motivatie. Belangrijk hiervoor is dat je voortgang kunt zien. Tijdens een afvaltraject meet ik mijn klanten wekelijks op vet en spiermassa. Gebruik hiervoor nooit de BMI. Deze geeft niet aan hoeveel vet je bent verloren. Meet jezelf niet te vaak, het heeft geen zin om 2x per dag op de weegschaal te staan. Hou het bij 1x in de week.

8. Ga sporten

Sporten is belangrijk voor je lichaam en kan zeker bijdragen aan gewichtsverlies. Door (meer) te gaan sporten zal je de vet verbranding stimuleren en zal je i.c.m. een negatieve energiebalans, snel en verantwoord kunnen afvallen.

Succes met het toepassen van deze 8 afvaltips!

    Meer informatie?

    Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

    STUUR ONS EEN APPJE