skip to Main Content

7 tips om het maximale uit je training te halen

Je bent hard aan het trainen, let veel op je voeding en toch ben je nog niet tevreden. Wat kan je doen om nog meer resultaat te boeken? In deze blog geef ik jou de beste tips & tricks om meer uit je training te halen en je droomfysiek te bereiken.

1. Train samen met een buddy:

Met z´n tweeën trainen kan geweldig motiverend zijn. Je wilt niet voor elkaar onder doen en je maatje kan je op momenten dat je het zwaar hebt, net even verder pushen om die laatste herhalingen te maken. Daarnaast heb je ook gelijk een spotter die let op je houding en tempo.

2. Zorg voor een goed voedingsschema:

Voeding is erg belangrijk als je fanatiek aan het sporten bent, het zorgt voor 80% voor het resultaat wat je wilt bereiken. Met krachttraining veroorzaak je kleine scheurtjes in je spieren. Voeding is je brandstof voor het trainen en zorgt voor het herstel na je training. Als je niet de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt, kan je lichaam zich niet voldoende herstellen voor de volgende training.

3. Neem voldoende rust:

Je lichaam heeft tussen de 24 en 48 uur nodig om zich te herstellen van een zware training. Je kan je dus voorstellen als je niet voldoende rust, je lichaam zich in een neerwaartse spiraal begeeft, wat als resultaat heeft dat progressie uit blijft. Zorg daarom ten alle tijde dat er voldoende rust in je schema zit verwerkt.

4. Train je benen:

Je benen zijn de grootste en één van de belangrijkste spiergroepen. Juist omdat het de grootste spieren in je lichaam bevat is het belangrijk om ze te trainen, want na een intensieve training zullen ze ook enorm veel groeihormonen afgeven. Door die enorme afgifte zullen andere spiergroepen ook harder kunnen groeien.

5. Wissel van trainingsschema:

Als je het gevoel hebt dat je stil staat en je spieren minder snel groeien, is het belangrijk dat je je spieren weer een prikkel geeft. Een simpele manier om dit te voorkomen is het veranderen van je trainingsschema. Gooi er een aantal nieuwe oefeningen in met verschillende herhalingen en je zal zien dat je spieren weer zullen groeien.

6. Intensiteit:

Wil je meer spieren? Dan zul je ervoor moeten zorgen dat je maximale spierbeschadiging krijgt. De trainingsprikkel is hierbij dus erg belangrijk, je zal ervoor moeten zorgen dat je tot het uiterste gaat. Dit zal leiden tot compensatie en dus spiergroei. Dit betekend dat je de laatste herhaling die je doet, net af kan maken met goede vorm. Dit vraagt veel wilskracht, maar als je net zo groot als Dwayne Johnson wilt worden, zal je er keihard voor moeten werken.

7. Heb plezier in je trainingen

Dit is de keyfactor van alle trainingen die je doet. Experimenteer eens met een andere training zoals HIIT of TRX. Dit is niet alleen erg leuk, maar ook weer eens wat anders. Je altijd aan je vaste routine houden is al zwaar genoeg. Het missen van één workout is niet direct funest voor je. Gun jezelf dat pleziertje en wees niet altijd even streng voor jezelf.

    Meer informatie?

    Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

    STUUR ONS EEN APPJE