skip to Main Content

5 redenen waarom water de oplossing is voor gewichtsverlies!

Keer op keer wordt er tegen ons gezegd dat water zo goed is voor je, maar waarom is dat eigenlijk? In deze blog geef ik je 5 redenen waarom het drinken van water de oplossing is voor je afslank proces.

 1. Het is niet voor niks dat ons lichaam 2/3 uit water bestaat. Het is een hele belangrijke voedingsstof om ons lichaam draaiende te houden. Zo hebben spieren voldoende water nodig om goed te kunnen functioneren. Drink je niet voldoende dan kan je spierkrampen en/of blessures krijgen. Voorkom dit door minstens 2 liter water per dag te drinken. Daarnaast houdt het je kraakbeen gezond en voorkomt het pijn in je gewrichten.
 2. Water bevat 0 calorieën. Je kan er zoveel van drinken als je wilt zonder er dik van te worden. Laat dat glas frisdrank met suikers en extra calorieën eens staan en je zult versteld staan van de resultaten.
 3. Begin de dag met een glas ijskoud water. Je metabolisme (stofwisseling) krijgt er een ontzettende boost van waardoor je meer calorieën zal verbranden over de gehele dag, wat uiteindelijk resulteert in gewichtsafname.
 4. Uitdroging laat je moe voelen waardoor je minder productief bent. Zorg er dus voor dat je je houdt aan die 2 liter water per dag, zodat je kan vlammen in de sportschool om je doel te bereiken.
 5. We kennen allemaal dat hongergevoel wel, dat gevoel waarbij je denkt dat je de hele MC Donalds leeg kan eten. Probeer jezelf te beheersen en neem voor elke maaltijd eerst een groot glas koud water. Het geeft je namelijk een verzadigd gevoel waardoor je minder zult gaan eten.

Nu ik jou verteld heb over de voordelen van water ga ik jou uitdagen. Vanaf vandaag wil ik dat jij 1 maand lang alleen nog maar water gaat drinken i.p.v. frisdrank. Ik zal je garanderen dat je na deze maand een stuk beter voelt en eruit ziet. Koffie en thee mag je blijven drinken maar dan wel zonder iets erin.

Wie gaat de uitdaging aan? Ik ben benieuwd naar je resultaten.

Jordy

  Meer informatie?

  Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

  Effectieve persoonlijke begeleiding voor een optimaal resultaat, één op één of als duo.
  STUUR ONS EEN APPJE