skip to Main Content

5 positieve bijkomende effecten tijdens het afvallen

Het is geen geheim dat er vele methodes zijn om te testen hoe je algehele fitheid ervoor staat: kracht, uithoudingsvermogen, cholesterol waardes, je gemoedstoestand en natuurlijk het nummer op de weegschaal. Maar wat gebeurt er als je weegschaal zegt dat je niks bent afgevallen? Maar toch jezelf houdt aan het gezonde eetpatroon en de trainingen?

Dit is geen reden om de handdoek in de ring te gooien en te stoppen met je goede voornemens. Het nummer op de weegschaal is slechts 1 factor van je gezondheid en gewichtsplateaus zijn volkomen normaal.

Als je het gevoel hebt dat je even stilstaat gedurende het afval traject, dan doe je er goed aan om je lichaam op een andere manier uit te dagen. Voeg bijvoorbeeld wat explosieve snelheidsoefeningen toe in je training om toch die adaptatie te krijgen en het plateau te doorbreken.

Ondertussen moet je je blijven focussen op wat je aan het doen bent. Geef wat extra aandacht aan deze 5 tekens dat je gezonder en fitter aan het worden bent, ondanks dat je geen gewicht verliest op de weegschaal.

1. Je hebt meer energie

Een grote rol bij het afvallen is dat je jezelf fitter gaat voelen. Ook al verlies je geen kilo´s op de weegschaal of zit je in een plateau. Door met regelmaat te sporten zul je merken dat je energie levels gaan stijgen.

2. Je hebt meer stamina

Hoe bewuster je gaat leven en hoe gezonder je wordt, hoe meer stamina je hebt. Dit betekend dat je fysieke inspanningen langer en op een hoger tempo kan volhouden. Dit kun je meten aan de hand van kleine testen, bijvoorbeeld: hoeveel trappen kan ik oplopen zonder buiten adem te raken? Of hoe ver kan ik hardlopen zonder pauze te nemen?

3. Je voelt jezelf slimmer

Verbetering van je gezondheid gaat niet altijd alleen over je lichaam. Je hersenen spelen hierbij ook een grote rol. Je zal merken dat je mentaal helderder bent, je geheugen je minder snel in de steek laat en over het algemeen scherper bent.

4. Je voelt je gelukkiger

Onderzoek toont aan dat als je fysiek gezonder wordt je gemoedstoestand ook verbeterd. In slechts 8 weken tijd zagen onderzoekers enorme cognitieve verbeteringen bij mensen die regelmatig sporten.

5. Je eet minder

Mensen die regelmatig sporten hebben minder trek in eten en zullen hier ook minder naar gaan verlangen. Sporten verlaagd namelijk je honger hormoon Ghreline waardoor je tot wel 1/3 minder calorieën kan innemen dan iemand die op ´dieet´ is maar niet sport.

Dus wees niet teleurgesteld en ga niet bij de pakken neerzitten als je geen resultaat ziet op de weegschaal. Denk aan bovenstaande punten en blijf gefocust op je einddoel.

    Meer informatie?

    Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

    STUUR ONS EEN APPJE