skip to Main Content

Heb jij altijd honger? Met deze 5 voedingsmiddelen heb je daar geen last meer van

Soms neem je iets te eten en binnen een mum van tijd heb je weer trek. Het ene voedsel is daarom het andere ook niet. Het eten van voedsel dat je verzadigt, kan helpen om de calorie-inname te controleren. Als je een maaltijd eet waardoor je voor geruime tijd goed vol zit, zal je ook minder snel naar iets te snacken grijpen. Hieronder volgen 5 voedingsmiddelen met verzadigingsgarantie.

Vetarme zuivelproducten

Vetarme zuivelproducten kunnen je verzadigd doen voelen en de voedselinname op de korte termijn verminderen. Uit onderzoek blijkt dat Griekse yoghurt effectief was in het neutraliseren van hongergevoelens, bevorderen van de verzadiging en op de korte termijn de voedselinname kon doen verminderen.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn erg voedzaam en bevatten langzaam verteerbare koolhydraten met een hoog eiwit- en vezelgehalte. Vezels dienen vele functies als het helpen bepalen van de bloedsuikerspiegel en cholesterol. Bovendien is vezel ook nuttig voor verzadiging. Hoe vezelrijker een product, hoe voller men zit.

Voorbeelden van vezelrijk voedsel zijn:

  1. Volkoren brood
  2. Havermout
  3. Groenten zoals wortels of rode biet
  4. Fruit zoals bananen en sinaasappels

Noten

Noten bevatten veel eiwitten en onverzadigde vetten. Noten kunnen hoog in calorieën zijn, maar ze zijn qua voedingswaarde rijk en bovendien effectief in het verhogen van de verzadiging.

Het eten van noten als tussendoortje kan helpen de honger tussen de maaltijden te stillen, zonder dat dit tot gewichtstoename leidt. Kleine kanttekening – te veel noten kunnen natuurlijk wél leiden tot gewichtstoename.

Eieren

Eieren zijn uitstekende bronnen van eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze hebben ook een gunstig effect op het verminderen van honger en het vergroten van verzadiging.

Mager vlees en vis

Zowel vlees als vis bevatten veel eiwitten en weinig verzadigd vet. Diëten die veel eiwitten bevatten, kunnen de eetlust effectief reguleren en gewichtsverlies bevorderen.

Experimenteer eens met bovenstaande voedingsmiddelen en kijk wat voor jou het beste werkt.

Succes!

    Meer informatie?

    Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

    STUUR ONS EEN APPJE